Skip to main content

Utforska hemma

Hör av dig till oss på foreningsarkivet[at]faj.se om du vill få tillgång till något av det som inte finns via länk nedan.

Vårens program

Nu när vi inte kan träffas och ha programverksamhet som vanligt på Arkivet, sänder vi istället digitala föreläsningar och kurser live.

Du hittar vårens programpunkter här

Själva föreläsningarna publiceras på arkivetiostersund.se, som är vår gemensamma publika sida med Landsarkivet

Släktforska / Personforska

Släkt- och personforskning är en av de största folkrörelserna i Sverige idag. Det är inte konstigt – att få reda på namnet på mormors mor, eller hitta okända släktingar som flyttat till Amerika är en väldigt häftig känsla. Idag finns mycket tillgängligt på nätet, helt kostnadsfritt. Vill du lära dig hur man gör?

 

Arkivet kan hjälpa till med 

 

75 år sedan freden – dokumentera!

Andra världskriget och beredskapstiden påverkade Jämtland-Härjedalen, även om kriget aldrig kom hit. 2020 är det 75 år sedan det blev fred, I arkiven finns det dokument från hela länet som berättar om spioner, censur, arbetsläger, flyktingar, ransonering med mera. Har du hört andra berätta om hur det var? Eller minns du själv? Vill du ta vidare på mer? Börja dokumentera! Jobba själv eller tillsammans med andra. Kanske är det dags att via telefon intervjua gamla moster? (det finns en inspelningsapp i telefonen)

Arkivet kan hjälpa till med